De taal leren van het land waar ik stage ga lopen of ga afstuderen

Je gaat onderwijs volgen in een ander land. Dan ligt het voor de hand dat je de taal van dat land goed moet beheersen. Je legt makkelijker contact met de bevolking en medestudenten als je de taal spreekt.

Taaleisen en taaltoets

Op de website van www.wilweg.nl van Nuffic vind je informatie over de taaleisen die gesteld worden in een groot aantal landen. Ook zie je waar je terecht kunt voor een taaltoets. Veel landen gebruiken hiervoor de TOEFL, Tests of English as a Foreign Language. Meer informatie vind je op de website TOELF. Een andere gangbare taaltoets is de IELTS, International English Language Testing System. Kijk op de site van IELTS voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op 9 oktober 2014.

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Chance

Haal meer uit je opleiding.