Bij een calamiteit in het buitenland snel contact hebben

Jaarlijks krijgen studenten en medewerkers van Avans in het buitenland met verschillende soorten problemen te maken. Zoals de uitbraak van potentieel dodelijke virale infectieziekten, aardbevingen, persoonlijke ongevallen, diefstal van geld of paspoort of gewelddadige onrusten. Het is belangrijk dat jij en Avans contact met elkaar kunnen opnemen bij calamiteiten.

Je gegevens verplicht registreren

Wanneer jij met een calamiteit in het buitenland geconfronteerd wordt, wil Avans Hogeschool zo snel mogelijk contact met je opnemen om jou te helpen. Dat kan alleen als wij over jouw exacte reis- en contactgegevens beschikken. Om goed en snel te kunnen handelen is die informatie van essentieel belang.

Het International Office van Avans Hogeschool heeft een online database voor deze belangrijke informatie. Vul hier voor je vertrekt al jouw gegevens in. Dat is verplicht.

Houd je gegevens bij

Tijdens je verblijf in het buitenland kan het zijn dat je gegevens wijzigen, of dat je nieuwe gegevens hebt. Bijvoorbeeld een lokaal telefoonnummer of nieuw woonadres. Werk de database direct bij wanneer je nieuwe gegevens hebt.

Registreer je ook bij het ministerie

Ga je voor langere tijd naar het buitenland, registreer je dan ook bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan blijf je op de hoogte van de veiligheidssituatie op de plek waar je verblijft.

Zelf contact opnemen bij een calamiteit

Raak je in het buitenland betrokken bij een levensbedreigende calamiteit, zoals een ernstige ziekte of persoonlijk ongeval, neem dan altijd direct op met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij en met het International Office van Avans.

Alarmcentrale

Ben je via Avans verzekerd bij Studentsinsured, dan bel je de centrale van Allianz:

Allianz Global Assistance: +31 20 592 97 78

Ben je verzekerd bij een andere maatschappij, dan moet je mogelijk contact opnemen met de ANWB Alarmcentrale: +31 70 314 14 14.

International Office

Het International Office van Avans bereik je op +31 88 525 80 01. Is dit nummer niet bereikbaar, bel dan het noodnummer buitenland: +31 76 532 09 72.

Bij verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen doe je altijd aangifte bij de plaatselijke politie.

Meer informatie

Bij het Nuffic vind je handige links naar sites die je helpen voorbereid te zijn op een calamiteit in het buitenland.

Voor meer informatie kun je terecht bij het International Office van Avans. Stuur een mail naar internationaloffice@avans.nl of bel + 31 88 525 80 01. Je kunt ook langslopen bij de Studenten Informatie Balie.

Laatst bijgewerkt op 15 februari 2018.
Relevant/Gekoppeld

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow