Studentinfo

Erasmus+ beurs

29 augustus 2017

Wil je studeren, stage lopen of afstuderen in een Europees land, dan kun je hiervoor een Erasmus+ beurs aanvragen. Deze beurs is een tegemoetkoming in de extra kosten die je maakt. Bijvoorbeeld voor je verzekering, visum of levensonderhoud in het buitenland. De hoogte van de beurs wordt afgestemd op het land waar je naartoe gaat.

Op deze pagina vind je alle informatie over Erasmus+. Op de tab Procedure vind je de Erasmus+ procedure en algemene informatie. Van de tab Formulieren kun je alle formulieren downloaden die je moet invullen voor je Erasmus+ beurs. En op Publicaties vind je documenten met informatie die je nodig hebt om een beursaanvraag te kunnen doen.

Contact

Heb je vragen over Erasmus+ neem dan contact op met het International Office van Avans:

internationaloffice@avans.nl
088 - 525 80 01

Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2017.

Jij wilt een Erasmus+ beurs. Daarvoor doorloop je verschillende stappen – voor je vertrek, tijdens je verblijf en na je terugkomst. Deze zijn beschreven in de Erasmus+ procedure. In dit document vind je ook:

  • aan welke voorwaarden je moet voldoen
  • wat de deadlines zijn voor aanmelding en het inleveren van documenten.

Lees dit document zorgvuldig door en volg de stappen nauwkeurig op. De informatie in dit document is altijd leidend.

Osiris

Je aanvraag doe je voor een deel in Osiris. In dit filmpje zie je welke stappen je in Osiris moet doorlopen:

Studenten met een functiebeperking

Heb je een functiebeperking, dan kun je een aanvullende subsidie krijgen van EP-Nuffic. Hoe je dit aanvraagt, lees je op dit informatieblad.

Laatst bijgewerkt op 7 februari 2018.

Op deze pagina vind je alle formulieren die moet invullen voor je Erasmus+ beurs.

Learning Agreement

Op het Learning Agreement geef je aan wat precies gaat doen tijdens je studie of stage. Jij en de contactpersonen van Avans en de partnerinstelling of het stagebedrijf ondertekenen dit document. Meer over het Learning Agreement lees je in de Erasmus+ procedure.

Dit Engelstalige filmpje laat je stap voor stap zien hoe je het Learning Agreement invult:

Statement of Home/Host

Het Statement of Home/Host vul je in als de documenten uitgereikt door het stagebedrijf of de parterinstelling niet voldoende informatie geven om je de volledige Erasmus+ beurs toe te kennen. Of dit voor jou geldt, lees je in de Erasmus+ procedure.

Code-overzicht

Voor deze formulieren moet je verschillende codes invullen. Deze vind je in het code-overzicht.

Voor alle vestigingen en opleidingen van Avans Hogeschool gebruik je de code NL BREDA01.

Laatst bijgewerkt op 23 november 2017.

Student Charter

De Student Charter geeft je een kort overzicht van je rechten en plichten. En vertelt je wat je kunt verwachten van Avans en de partnerinstelling tijdens de verschillende stappen van de stage of uitwisseling.De Student Charter is opgesteld door de EU. De tekst wijkt daarom op sommige punten af van de Erasmus+ procedure van Avans. Voor jou als Avansstudent geldt altijd de Avansprocedure.

Handleiding Online Linguistic Support

Online Linguistic Support is een taaltoets die je verplicht voor je vertrek en na je terugkomst invult. De Europese Unie meet hiermee welke taalontwikkeling je tijdens je buitenlandperiode doormaakt. De handleiding helpt je stap voor stap door dit programma.

Laatst bijgewerkt op 5 februari 2018.

Je wilt verhalen horen van studenten die in het buitenland studeerden of stage liepen. Lees hieronder de ervaringen van Avansstudenten of bekijk de filmpjes op wilweg.nl.

Laatst bijgewerkt op 5 februari 2018.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking, stress of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Nieuws
Agenda