Studentinfo

Beursprogramma Erasmus+

29 augustus 2017

'Wie thuis blijft doet zichzelf tekort' en 'Een ervaring van onschatbare waarde, vooral voor je toekomst op de arbeidsmarkt.' Uitspraken van studenten die voor een opleiding of stage naar het buitenland zijn geweest.

Een Erasmusbeurs is bedoeld als tegemoetkoming in de extra mobiliteitsuitgaven. Denk aan verzekering, hogere kosten van levensonderhoud in het gastland en andere extra bijkomende kosten. De hoogte van de beurs wordt afgestemd op het land waar je naartoe gaat.

Kijk of je in aanmerking komt

Bestudeer de procedure Erasmus+ met informatie over toekenning, selectiecriteria, periode, landen, bedragen, deadlines, aanvraag en uitbetaling. Een aanvraag kun je indienen tot en met 30 juni (eerste semester) of tot en met 30 november (tweede semester).

  • To-do-lijst voor 2017/2018:
    * studie 
    * stage
  • Rechten, plichten en verwachtingen
    De highlights over je rechten en plichten. En wat je kunt verwachten van Avans en de partnerinstelling tijdens de verschillende stappen van de stage of uitwisseling lees je in de Erasmus+ Student Charter.

Meld je aan

De volledige instructie inclusief verzoek, toekenning/afwijzing en beursaanvraag met betrekking tot de periode buitenland registratie in Osiris (oftewel uitgaande mobiliteit) is te vinden bij je eigen academie. Vragen tot en met de goedkeuring/afwijzing kun je stellen aan de academie en daarna helpt en adviseert het International Office jou graag verder. Gebruik dit document om jouw aanvraag compleet te kunnen maken en als upload in te dienen:

De code NL BREDA01 geldt voor alle vestigingen en opleidingen van Avans Hogeschool. Tijdens de aanmelding wordt er ook naar een subject area code, country code, PIC-code en Erasmus+ code gevraagd. Deze vind je in het code-overzicht.

Wijzigingen 

Wijzigingen tijdens je verblijf in het buitenland.

Terug uit het buitenland

Lees wat er van je verwacht wordt na terugkeer uit het buitenland.

Ervaringen

Overweeg je om naar het buitenland te gaan met het beursprogramma Erasmus+ lees dan ook eens de ervaringen van studenten die jou voorgingen. 

Studenten en staf met een functiebeperking

Het Nuffic heeft een aanvullende subsidie voor studenten en stafleden met een functiebeperking.

Informatie en tips

Op de Europese Jongerensite vind je Europese en nationale informatie en tips voor jongeren die in Europa wonen, leren en werken.

Laatst bijgewerkt op 29 augustus 2017.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Chance

Haal meer uit je opleiding.

Meer informatie

Nieuws
Agenda