Studentinfo

Beroepschrift indienen

Je dient een beroepschrift in als je het niet eens bent met een schriftelijk meegedeeld besluit. Denk aan beslissingen van een examencommissie met betrekking tot het al dan niet verlenen van een vrijstelling, aan beslissingen omtrent het bindend studieadvies, beslissingen omtrent fraude, tentamen- en examenuitslagen, toelating tot tentamens, extra herkansingsmogelijkheden en de uitslag van het toelatingsonderzoek. Op de beslissing die je krijgt staat meestal onderaan vermeld dat je in beroep kunt gaan bij het College van Beroep voor de Examens. Zie voor meer informatie over het indienen van beroep het Reglement College van Beroep voor de Examens.

Via het formulier instellen beroepschrift kun je in beroep gaan tegen een gemaakte beslissing. Of lees eerst uitspraken van het College van Beroep in eerdere zaken.

Informatie

Neem contact op met een studentendecaan wanneer je twijfelt om een officiële procedure te beginnen of voor andere vragen over de procedure. Je kunt een afspraak met de studentendecaan maken door te mailen naar de Studenten Informatie Balie. Je kunt ook bellen of even langslopen op de locatie waar je studeert. Voor alle locaties is t telefoonnummer 088 - 525 75 50.

Laatst bijgewerkt op 17 augustus 2017.
Relevant/Gekoppeld
Stel je vraag aan het studentendecanaat

Heb je persoonlijke problemen of loop je tegen andere zaken aan die je studie belemmeren zoals een chronische ziekte, een functiebeperking of dyslexie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.

Vul het formulier in

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Chance

Haal meer uit je opleiding.

Meer informatie

Nieuws
Agenda