Dynamisch in evenwicht met Tai Chi

17 mei 2018 (15:30 uur - 17:00 uur) door Avans Flow

Je zit niet lekker in je vel. Je hebt last van lusteloosheid, hebt veel aan je hoofd. Je kunt je moeilijk concentreren. Je vindt het moeilijk om te stoppen met denken en te genieten van het moment. Dan is deze workshop iets voor jou.

Wist je dat je via fijne zachte bewegingen niet alleen kunt ontspannen maar je ook (innerlijke) kracht opbouwt?
Ook topsporters weten dat je prestaties niet alleen als gevolg van fysieke training opbouwt. De mentale training is hierbij minimaal zo belangrijk. Regelmatig beoefenen van taichi zorgt dat je lenig wordt als een kat, sterk als een houthakker en wijs als een filosoof.

Over de docent

Brigitte ervaren (Avans)docent/therapeut bij ZIN energie & beweging beoefent 17 jaar Taichi en geeft les in hand- & wapenvormen.
Het lichaam is een perfect zelfhelend systeem. Mits goed onderhouden. Met deze bewegingsvorm kun je jouw energiepeil dagelijks of na een veeleisende periode aanvullen. Dat maakt Taichi uniek in beleving en uitwerking op jouw lichamelijke en mentale conditie.
Je krijgt een blij voldaan gevoel wat dieper gaat dan het gevoel na een rondje hardlopen. Een auto tank je bij, een laptop plug je in als de accu leeg is; het is niet gek dat ook jouw lichaam extra energie kan gebruiken. Graag deelt zij haar kennis & passie met plezier tijdens deze interactieve sessie. Met aandacht leert Brigitte je vloeiend bewegen waarbij je vitale energie Qi of Chi (spreek uit Tsjie) opwekt en naar een denkbeeldige tegenstander stuurt.

Taichi

Taichi (officiële naam Taijiquan), betekent letterlijk: het grootste ultieme verkennen via de vuisten’. Het is een zachte innerlijke beweging onderdeel van de martial arts. Taichi heeft als het goed wordt uitgevoerd een helende werking op lichaam en geest. Het verbetert onder andere de stofwisseling, is goed voor de organen, gewrichten en bloedsomloop.  Je leert een vorm waarin je vloeiend en met aandacht beweegt in verschillende basishoudingen. Op drie niveaus (lichaam, emotie en mentaal) werk je aan acht bouwstenen:
timing, hardheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, snelheid, coördinatie & evenwicht/balans.

Wie

De bijeenkomst is voor Avansstudenten.

Waar en wanneer

Donderdag 17 mei 2018 15.30 uur - 17.00 uur 's-Hertogenbosch (Hervenplein).

Wil je je aanmelden voor de workshop? Vul dan het aanmeldformulier in!

Laatst bijgewerkt op 14 juli 2017.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Open College