Faalangsttraining - Den Bosch

17 april 2018 (15:15 uur - 16:45 uur) door Avans Flow

Je hebt het hele jaar door of tijdens specifieke momenten last van angst om zenuwen of black-outs te krijgen tijdens het studeren, het maken van opdrachten, tentamens en assessments, het werken in groepen of bij het geven van presentaties. Dan is deze faalangsttraining iets voor jou.

Bij faalangst kunnen ook andere factoren als perfectionisme, uitstelgedrag, negatieve gedachtes, moeilijk tot leuke en ontspannende activiteiten komen of de motivatie van je studie van belang zijn.

Inhoud

• Deelnemers krijgen inzicht in situaties en factoren die faalangst en/of overmatige stress veroorzaken. Hierbij hoort ook het leren herkennen van signalen;
  • Korte eenvoudige ontspanningstechnieken;
  • Het maken van een eigen positieve fantasie: hoe wil je zelf functioneren tijdens het maken van studieopdrachten, tentamens, etc.;
  • Realistisch denken en handelen in moeilijke/belastende situaties. Hierbij specifieke aandacht voor faalangst, perfectionisme en uitstelgedrag;
  • Het kiezen en gebruiken van energiebronnen; denk- en handelwijzen, die uitputting voorkomen en nieuwe energie geven;
  • Het maken van een stappenplan per persoonlijk doel, dat de geleerde vaardigheden stimuleert voor reductie van faalangst in te zetten om de eigen positieve fantasie stap voor stap te bereiken.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur en daarnaast de opdrachten die je tussendoor uitvoert.
Deel 2 t/m deel 6 zijn op: 24 april, 15, 22, 29 mei en 5 juni).

Aanmelden?

Om deel te nemen aan de faalangsttraining dien je een afspraak te maken met je studentendecaan. Dit gesprek is een intake om vast te stellen of dit de juiste training voor jou is. Na deze intake wordt jouw aanmelding pas definitief gemaakt.

Wil je een afspraak maken, meer weten of advies inwinnen, neem dan contact op met een van de studentendecanen. Zij zijn te bereiken via de Studenten Informatie Balie (studentinfo@avans.nl of 088-525 7550).

Laatst bijgewerkt op 11 september 2017.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow