Lezing Joseph Oubelkas

20 maart 2018 (16:00 uur - 17:30 uur) door Avans Flow

Oud-Avansstudent Joseph Oubelkas zat jaren onterecht vast in een buitenlandse gevangenis. Hoe bleef hij positief toen alles om hem heen in elkaar viel? Dinsdag 20 maart vertelt hij zijn verhaal. Een verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Joseph Oubelkas is geboren op 10 september 1980 in Raamsdonksveer. In het dorp kent Joseph een heerlijke jeugd. Hij heeft een geweldige moeder, een zorgzame vader en fijne vrienden. Joseph gaat na de basisschool naar de HAVO en vervolgens op zestienjarige leeftijd naar Avans Hogeschool in Breda. Daar studeert hij Hogere Informatica en vier jaar later is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland.

Hij wil verder studeren, maar het bedrijfsleven in 2000/2001 biedt hem goede kansen. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf. Studeren, werken, liefde, alles gaat Joseph voor de wind, maar dan gaat het mis.

In december 2004 gebeurt er iets wat zijn comfortabele leven totaal op zijn kop zet. Iets wat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen. Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen.

Boeken van Joseph Oubelkas:

400 brieven van mijn moeder

400 brieven van mijn moeder is inmiddels een bestseller en het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko.

Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Gezondheid, Liefde, Vrijheid

Drie jaar na verschijning van de bestseller 400 brieven van mijn moeder verscheen in mei 2014 het tweede boek Gezondheid, Liefde, Vrijheid. Dit boek is het vervolg waarin Joseph Oubelkas de worsteling beschrijft met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen.

In dit waargebeurde verhaal staan de thema’s gezondheid, liefde en vrijheid als de drie pijlers van de auteur centraal. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald

Wie

Avansstudenten zijn van harte welkom bij deze lezing.

Waar en wanneer

Dinsdag 20 maart 2018
Breda, Hogeschoollaan 1.

Aanvang: 16.00 uur.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de lezing van Joseph Oubelkas, vul dan het aanmeldformulier in.

Laatst bijgewerkt op 19 februari 2018.

Avans Flow

Jij en je studie in evenwicht

naar Avans Flow

Avans Open College